Amerikaanse afvalbedrijven dreigen Marokko met 75 miljoen dollar claim

Twee afvalverwerkingsbedrijven gevestigd in New Jersey dreigen Marokko met een arbitrageclaim van 75 miljoen dollar, omdat de autoriteiten in Casablanca voortijdig en eenzijdig een overeenkomst voor het beheer van stortplaatsen willen beëindigen, aldus Law360.

De Amerikaanse Edgeboro International Inc. en Global Environmental Sustainability Inc. beweren in een verklaring dat de autoriteiten van Casablanca hebben getracht om een 18-jarig contract voor het exploiteren van de Mediouna-stortplaats te beëindigen.

Het contract zou de bedrijven het recht geven de bestaande stortplaatsen in Mediouna te exploiteren tijdens een overgangsperiode, om vervolgens renovatiewerkzaamheden te verrichten evenals het ontwerpen, financieren en bouwen van een nieuwe stortplaats in Casablanca.

De Amerikanen zeggen 75 miljoen dollar aan verliezen te hebben geleden, omdat de autoriteiten van Casablanca zich niet aan de afspraken hebben gehouden. Gesteund door een bekende Amerikaanse advocatenkantoor hebben de bedrijven de zaak voorgelegd bij het ICSID dat gelinkt is aan de Wereldbank.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.