Amerikaanse Senaat stelt vragen over vonnissen tegen Riffijnse activisten

Voordat zakenman David Fischer werd aangesteld als nieuwe ambassadeur van de VS in Marokko, kreeg hij samen met de rest van de genomineerden verschillende vragen van de leden van de Amerikaanse Senaatscommissie voor Buitenlandse Zaken.

Een van die vragen had betrekking op Arif, aldus Hespress. Die vervolgt: ”Een van de prominente vragen die aan de ambassadeur werd gesteld had te maken met de vonnissen die zijn uitgesproken tegen de betogers van de Riffijnse volksbeweging. Een lid van de commissie merkte op dat sommige vreedzame activisten werden veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf, verwijzend naar Nasser Zafzafi en zijn mede-activisten die de protesten leidden”.

De ambassadeur, die inmiddels is aangesteld, beloofde bij zijn aantreden de kwestie aan te kaarten bij de Marokkaanse overheid. Naast het bevorderen van de reguliere ondersteuning bij inspanningen om rechtvaardigheid, democratie, gelijkheid, vrijheid van meningsuiting en exploitatie van economische kansen tussen de twee landen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.