Amerikanen en Britten mogen Marokko verlaten

‘Terwijl de Marokkaanse regering de Europeanen met dubbele nationaliteit verbiedt het land te verlaten, mochten gestrande Amerikanen met Marokkaanse nationaliteit het land wel verlaten’, meldt het regimegezinde Hespress vandaag.

De VS heeft een nieuwe vlucht georganiseerd om 200 gestrande Amerikanen te repatriëren. Na het besluit van het Marokkaanse regime om het luchtruim te sluiten heeft de VS 10 vluchten georganiseerd en 1.500 gestrande Amerikanen gerepatrieerd.

De woordvoerder van de Ambassade van de Verenigde Staten in Rabat bevestigde aan Hespress dat er een nieuwe vlucht was en dat er een paar Marokkanen aan boord waren. De laatste vlucht werd gezamenlijk georganiseerd met Britisch Air Ways en ging eerst via London, het vliegtuig had ook 140 gestrande Britten aan boord.

De Amerikanen en Britten zijn niet de enigen die het land mogen verlaten, Frankrijk organiseert regelmatig vluchten om gestrande burgers te repatriëren. Ondertussen weigert het Marokkaanse regime toestemming te geven aan Nederland en België om de eigen burgers terug te halen.