Amina Maelainine: ‘De Hijab dragen is geen religieuze vereiste’

Parlementslid van de islamistische anti-Imazighen ”Parti de la justice et du développement” (PJD) zei in een interview met de Marokkaanse krant Al-Ayyam dat de hijab geen zuil is van de islam, maar dat ze wel respect heeft voor degene die dat wel vindt.

Amina Maelainine kwam met deze verklaring nadat ze geconfronteerd werd met kritiek omdat ze zich niet hield aan de ‘islamitische waarden’ van haar partij tijdens haar verblijf in Frankrijk, waar zij gefotografeerd werd zonder hoofddoek en in kleren die haar partijgenoten doorgaans onfatsoenlijk vinden.

De uitspraak van Amina Maelainine is massaal overgenomen door de Marokkaanse media, zoals de Arabischtalige Hespress en de Engelstalige MWN.

Maelainine is dezelfde politica die in september vorig jaar naar Nederland kwam en de Nederlandse politici verteld heeft dat de informatie die zij krijgen van de Riffijnse activisten onjuist of overdreven is. Ze zou hierin bijval hebben gekregen van de voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib. Amina Maelainine schreef op haar Facebook-account het volgende: ”Khadija Arib zelf bevestigt dat veel van wat er gezegd wordt over Marokko onjuist is”.

Amina Maelainine is niet de eerste kopstuk van de PJD die geconfronteerd wordt met een andere leefstijl in Frankrijk. Eerder was het de beurt aan de minister en kopstuk Mohamed Yatim, lees er meer over.

 

 

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.