Amine Abdouni overgebracht naar een gesticht!

De kritische burger Mohamed Amine Abdouni die vorige maand werd gearresteerd is vandaag naar een gesticht gebracht.

De Riffijn wiens onderneming tegengewerkt werd door de Marokkaanse autoriteiten kwam in de problemen toen hij de corruptie van de ambtenaren naar buiten bracht. Vorige maand werd hij aangevallen en mishandeld door de ambtenaar Khalid El Bachrioui die vier jaar moet uitzetten in Nederland.

Mohamed Amine Abdouni werd op 28 maart gearresteerd na een achtervolging in de straten van de stad Al Hoceima. De Riffijn is al zes dagen in hongerstaking.

Vandaag maakte zijn moeder bekend dat haar zoon opgenomen werd in een gekkenhuis. De zeer emotionele moeder zegt dat het regime haar kind gek wil maken.

De moeder smeekt het regime te stoppen met het toedienen van pillen aan haar zoon en vraagt de verantwoordelijken om haar kind uit het gesticht te halen. ‘Wie gaat er zorg nemen voor mijn zoon als ze hem gek en verslaafd maken’, zegt de moeder huilend.

Mohamed Amine Abdouni krijgt veel steun van de inwoners van de provincie die sinds de Marokkaanse massamoord op de Riffijnen in 1959 gemilitariseerd is. Abdouni is namelijk niet de eerste investeerder die tegengewerkt wordt door Marokko. Hij is echter wel een van de eersten die het naar buiten bracht en de strijd aanging.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.