Amnesty houdt schrijfactie voor Riffijnse activiste Nawal Ben Aissa

Nawal Ben Aissa en andere vrouwen lopen voorop bij de protestmars van 27/07/2017 in Aroui

Rond 10 december gaat de grootste jaarlijkse brievenschrijfactie ter wereld weer van start. Op deze manier brengt Amnesty International verschillende activisten, die onrecht wordt aangedaan, onder de aandacht. Dit jaar is de Riffijnse activiste Nawal Ben Aissa een van de activisten die op de lijst staan van de schrijfactie van de internationale mensenrechten organisatie.

Op de site van Amnesty wordt informatie gegeven over de Riffijnse activiste en worden de lezers opgeroepen een brief te schrijven naar deze moeder die een van de prominente gezichten van de Riffijnse volksbeweging werd. Haar strijd bracht haar echter in de problemen, Nawal Ben Aissa werd vier keer verhoord, vernederd en bedreigd. Uiteindelijk werd ze veroordeeld tot 10 maanden voorwaardelijke celstraf.

Op 27 juli 2017 vergezelde Arif News de Riffijnse activiste mee in haar reis naar Aroui waar een grote protest werd gehouden. Nawal kreeg een warme onthaal door de inwoners van Aroui. De Riffijnse leidde, samen met andere vrouwen, het protest dat duizenden betogers telde.

Onderweg van Al Hoceima naar het protest in Aroui, vertelde Nawal Ben Aissa aan Arif News dat zij bedreigd werd door de Marokkaanse autoriteiten. Nawal moest zich verschillende keren melden bij de Marokkaanse politie die haar vernederden en bedreigden. De moeder vreesde voor haar leven en die van haar vier kinderen.

De Riffijnse kreeg ook bezoek van de vertegenwoordigers van de Marokkaanse Nationale Raad voor de Mensenrechten. In plaats van haar bij te staan oefende de Marokkaanse Raad druk uit op haar om haar verhaal niet te vertellen aan buitenlandse journalisten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.