Amnesty: Marokko moet stoppen met intimidatie Nawal Ben Aissa

De internationale mensenrechtenorganisatie Amnesty heeft Marokko opgeroepen einde te maken aan de intimidatie van de Riffijnse activiste Nawal Ben Aissa.
De Riffijnse activiste wordt vervolgd voor berichten op haar Facebook-account die zij geplaatst heeft tussen juni en augustus 2017. De periode direct na de arrestatie van Nasser Zafzafi, waarin zij optrad zij als leidster van de Riffijnse volksbeweging. Een daad die niet op prijs werd gesteld door Rabat, waarna het lijden van Nawal Ben Aissa begon.

De Riffijnse activiste en moeder van vier kinderen is tussen juni en september 2017 vier keer gearresteerd en is sindsdien herhaaldelijk geïntimideerd en lastiggevallen door de autoriteiten. Terwijl ze werd vastgehouden, eisten de autoriteiten dat ze haar Facebook-account met meer dan 80.000 volgers zou afsluiten, wat ze ook deed.

Nawal werd op 15 februari van dit jaar veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden en een boete van 500 dirham, op beschuldiging van “protesteren tijdens een niet-toegestane demonstratie”, “beledigen van wetshandhavers” en “aanzetten tot het plegen van criminele overtredingen.”

Heba Morayef, directeur van Amnesty in Noord-Afrika en het Midden Oosten zegt dat Nawal Ben Aissa slachtoffer is van het repressieve beleid van Marokko jegens de Riffijnse volksbeweging. Heba vraagt daarom om haar veroordeling terug te draaien en alle aanklachten tegen haar te laten vallen.

Om de zaak van Nawal Ben Aissa onder de aandacht te brengen zal Amnesty International honderdduizenden leden en supporters wereldwijd vragen actie te ondernemen namens Nawal Benaissa, als onderdeel van haar grootste jaarlijkse mensenrechtencampagne, Write for Rights, die op 29 november van start gaat.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.