Amnesty vraagt Marokko de Riffijnse politieke gevangenen onmiddellijk vrij te laten!

Amnesty International heeft vandaag het Marokkaanse regime opgeroepen alle politieke gevangenen dringend en onvoorwaardelijk vrij te laten.

Amnesty eist onmiddellijke vrijheid voor alle gevangenen die gearresteerd zijn voor vreedzaam protesteren of het uiten van hun mening, waaronder tientallen activisten van de Riffijnse volksbeweging, rappers, bloggers en journalisten.

De internationale mensenrechtenorganisatie vreest dat de politieke gevangenen besmet zullen raken met het coronavirus. ‘De Marokkaanse autoriteiten zouden moeten worden aangespoord door het grimmige vooruitzicht van de verspreiding van COVID-19 in gevangenissen om de tientallen gedetineerden, opgepakt simpelweg voor hun mening of omdat ze gebruik maakten van hun recht om te protesteren, vrij te laten. Deze vreedzame individuen hadden in de eerste plaats nooit mogen worden opgesloten. ‘ zei Heba Morayef, Amnesty International’s regionaal directeur van Noord Afrika en het Midden Oosten.

De Allawiet Mohamed VI heeft eergisteren gratie verleend aan 5.654 gevangenen, geen enkele politieke gevangene, journalist of blogger werd vrijgelaten. Onder de vrijgekomen gevangenen is een crimineel die de hand van een vrouw afhakte.

Lees ook: VN-werkgroep roept Marokko op een Riffijnse activist onmiddellijk vrij te laten!

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.