Amsterdamse moskeevoorzitter door Rabat in het zonnetje

Foto uit het archief

Het regent al een tijdje onderscheidingen aan het adres van de handlangers van Rabat in Amsterdam. Dit keer valt de eer te beurt voor Mohammed Atrar, de voorzitter van Al Houda moskee in Amsterdam-Noord.

Op zijn Facebookpagina deelt Atrar het nieuws over de erkenning voor bewezen diensten aan Rabat. Uit handen van de Marokkaanse consul-generaal ontving hij een oorkonde. 

Atrar schrift: “ Vandaag bij de Marokkaanse in Amsterdamse consulaat ontving ik één persoonlijke oorkonde van de Marokkaanse consul general Amsterdam de heer Mohammed Moutaoukel. Namens de Marokkaanse overheid, voor de fijne en prettige samenwerking in de afgelopen jaren. Hij wenste mij succes in het van verbinding van organisaties van zoal islamitische als niet islamitische betrokkenen in Nederland.”

Atrar komt geregeld in het Marokkaanse consulaat in Amsterdam en coördineert contacten tussen Amsterdamse moskeeën en het Marokkaanse consulaat. In zijn moskee Al Houda worden vaak bijeenkomsten gehouden waarbij de Marokkaanse consul-generaal spreekt.

Naast zijn contacten met de vertegenwoordigers van Rabat onderhoudt Atrar ook banden met het Amsterdamse gemeentebestuur en de politie. Vorig jaar ontving hij van stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Noord Erna Berends de heldenspeld.

Atrar is niet de enige dienaar van Rabat die een Amsterdamse erkenning krijgt. Vorig jaar ontving de voorzitter van de Marokkaans fascistische Amicales, een Amsterdamse speld van Youssef Yaghdi die op zijn beurt een lintje kreeg van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

In de Nederlandse samenleving klinken de laatste tijd kritische geluiden over inmengingsactiviteiten in de Nederlandse instituties door de Marokkaanse overheid.

Ook de AIVD maakt zich zorgen over de heimelijke inmenging van Rabat.

Vertaling van het ‘certificaat van waardering’ die Mohammed Atrar kreeg van de consul:

Waarderingscertificaat
Het consulaat-generaal te Amsterdam heeft de eer om de heer Mohammed Atrar dit certificaat te verlenen als dank en waardering voor het sociale en humanitaire werk dat hij verricht in dienst van de Marokkaanse gemeenschap en als blijk van waardering voor zijn oprechte (Marokkaanse) patriottisme en zijn permanente binding met de fundamenten en heiligdommen van het Koninkrijk Marokko, hem succes toewensend, en Allah is degene die voor succes zorgt.

Lees ook:

Gemeente Amsterdam faciliteert propagandafeesten Marokkaans consulaat

Vrije Universiteit laconiek over propaganda activiteit Rabat

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.