Andalusische ANDARIF hekelt uitwijzing bezoekers Arif door Marokko

De ‘Andalusische Vereniging van Vriendschap met het Volk van Arif’ (ANDARIF) heeft in een officiële verklaring haar verontwaardiging uitgesproken over de uitwijzing van zes Spaanse toeristen door Marokko.

Zes leden van de vereniging wilden vorige week de Riffijnse provincie Al Hoceima bezoeken, maar het Marokkaanse regime werkte hen tegen. Zo werd de politicus David Peñafuerte de toegang ontzegt bij de douane Melilla-Nador, de rest van de groep werd tegengehouden door een Marokkaanse checkpoint bij de ingang van de provincie Al Hoceima.

De vereniging hekelt niet alleen de uitwijzing door Marokko zonder enige uitleg, maar ook het gebrek aan bijstand door het Spaanse consulaat in Nador. Volgens de verklaring werd de noodalarm van het consulaat in Nador meerdere malen gebeld zonder dat iemand opnam.

De vereniging zegt dat de ervaring van haar leden de Marokkaanse repressie in Arif bevestigt en zegt dat Al Hoceima belegerd is en dat de straten bezet zijn door de Marokkaanse politiemacht. De verklaring benadrukt ook dat de uitzetting van de zes leden geen geïsoleerd incident is maar dat de afgelopen maanden vele Europese journalisten en politici de toegang tot Al Hoceima werd ontzegt.

ANDARIF eist daarom van het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en de Spaanse ambassadeur in Marokko om de uitzetting van haar leden aan te kaarten bij hun Marokkaanse collega en om uitleg vragen waarom zij zonder reden werden gedeporteerd. De vereniging sluit af met dat het gedrag van Marokko onverenigbaar is met de internationale verdragen en mensenrechten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.