Angst voor cholera in Marokko

In Marokko heerst angst voor de spreiding van cholera. De afgelopen dagen waren er verschillende geruchten over vermeende gevallen van bestemmingen, waaronder in Nador. Het Ministerie van Volksgezondheid kwam met een verklaring waarin ze dat ontkent en het volk gerust stelt.

Het ministerie verklaart: ” Sinds 1997 zijn er geen gevallen van cholera in Marokko, dankzij het nationale programma ter bestrijding van watergedragen ziekten en de aanzienlijke vooruitgang van Marokko op het gebied van drinkwatervoorziening”.

Het ministerie heeft haar regionale bureaus wel opgedragen waakzaam te zijn en voldoende voorraad medicijnen en medische benodigdheden op te slaan die nodig zijn om potentiële gevallen te behandelen, aldus Hespress.

Het ministerie heeft ook een nationaal nummer ter beschikking gesteld aan bezorgde burgers. De reden voor de angst is dat in het buurland Algerije minstens twee mensen zijn overleden aan cholera. Ruim honderd anderen zijn besmet met de ziekte.

De grensbewaking tussen de twee landen is verscherpt door Rabat, omdat de gevallen van cholera ontdekt zijn in de gebieden dichtbij de Marokkaanse grens. Een Marokkaans ministerieel comité dat tot het Directoraat Epidemiologie behoort, werd eerder deze week naar de oostelijke gebieden gestuurd om de situatie te volgen in het gebied dat zich het dichtst bij de verspreiding van de ziekte bevindt.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.