Antwerpse City Pirates faciliteert propaganda Marokkaanse staat

De Antwerpse maatschappelijke voetbalclub City Pirates heeft afgelopen zondag zijn terrein beschikbaar gesteld aan de Marokkaanse ambassade om de annexatie van de Westelijke Sahara te vieren.

Tijdens het feest dat georganiseerd werd door de Marokkaanse ambassadeur in België, Mohamed Ameur, en de Consul-Generaal van het Koninkrijk in Antwerpen, Brahim Rizki, werden onder meer doodsverwensingen gedaan naar de critici van Mohamed 6.

Het Marokkaanse staatspersbureau Maghreb Arabe Presse (MAP), dat aanwezig was bij het feest, schreef dat de Marokkaanse gemeenschap in Antwerpen bereid is lichaam en ziel op te offeren voor de expansiedrift van de Allawieten.

Een bezorgde Antwerpenaar met Riffijnse roots e-mailde City Pirates om te vragen of ze op de hoogte waren van de aard van het feest dat ze gefaciliteerd hebben. De voetbalclub claimde dat het feest van de Marokkaanse ambassade een ‘buurtfeest was om te verbinden’.

‘Een feest van de Marokkaanse ambassade, bijgewoond door Marokkaanse fascisten, waarin de annexatie van een land werd gevierd, trouw werd gezworen aan een buitenlandse heerser en doodsverwensingen zijn gedaan naar de critici van Mohamed 6 is geen buurtfeest en al helemaal niet om te verbinden’, benadrukken verschillende Riffijnse Belgen met wie Arif News heeft gesproken.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.