Apothekers weerspreken het ministerie en benadrukken gebrek aan medicijnen

De Confederatie van Marokkaanse Apothekerssyndicaten bevestigt het ontbreken van bepaalde medicijnen in de apotheken. Het gaat vooral om medicijnen voor griep en medicijnen die gebruikt worden door corona patiënten.

‘De apothekers dragen vandaag een zwarte armband als protest tegen het ministerie van Volksgezondheid dat zulke essentiële kwesties negeert’, schrijft Lakome.

Het ministerie van Volksgezondheid had onlangs een verklaring naar buiten gebracht waarin beweerd wordt dat de medicijnen op voorraad zijn. ‘Een leugen’, zeggen de apothekers.

Dezelfde apothekers roepen het ministerie op om het probleem op te lossen in plaats van het te ontkennen in verklaringen.

De apothekers bekritiseren ook het farmaceutisch beleid in het Allawitisch Koninkrijk. Aziz Ghali, apotheker en voorzitter van AMDH, zei dat de farmaceutische lobby burgers dwingt om dure medicijnen te kopen.

Ghali zei dat in Nieuw-Zeeland 95% van de medicijnen die gebruikt worden generieke medicijnen. Het percentage in het Allawitisch Koninkrijk ligt volgens hem rond de 30%.

Aziz Ghali zei ook dat de generieke medicijnen in Marokko niet allemaal goedkoper zijn oorspronkelijke merkgeneesmiddel. Als voorbeeld noemde hij een generiek medicijn die verkocht wordt voor 3.000 dirham, dezelfde prijs als de oorspronkelijke merkgeneesmiddel, terwijl dit medicijn in een land als Egypte 80 dirham kost. ‘De eigenaar van dit bedrijf is de broer van een minister’, voegt Ghali eraan toe.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.