Arabieren starten actie op Twitter tegen verarabiseerde Imazighen

In het Midden-Oosten en Noord-Afrika is al dagen een Arabische Twittercampagne gaande. Onder de hashtags #Arabes en #لستم_عربا (jullie zijn geen Arabieren) vragen de Arabieren van het Midden-Oosten de verarabiseerde Imazighen in Noord-Afrika om zich geen Arabier te noemen.

Ondanks dat de actie zich baseert op feiten wordt het aangevallen door een deel van de verarabiseerden die blijven vasthouden dat Noord-Afrika Arabisch is. Niet alle tweets baseren zich op feiten maar sommigen grijpen naar racisme, zo lezen we in een van de tweets: ‘De Arabieren zijn een superieur ras en niet iedereen die Arabisch spreekt wordt Arabier. Arabisme is een ras en niet alleen een taal, en de Arabieren bestaan alleen in het Arabische schiereiland’.

De media van de pan-Arabische regimes in Noord-Afrika hebben de campagne aangevallen en spreken over een complot. Volgens dezelfde media is de actie gestart door trollen uit VAE en Saoedi-Arabië om het Arabisme van Noord-Afrika in twijfel te trekken en verdeeldheid te zaaien tussen de ‘Arabieren’ en Imazighen in het ‘Arabische Westen’ (Noord-Afrika).

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.