Arabische Liga leent Marokko 127 miljoen dollar

Het Arabische Monetaire Fonds (AMF) heeft Marokko een lening van 127 miljoen dollar verstrekt om ‘ de behoeften van het land te voorzien te midden van een wereldwijde coronacrisis’, meldt de spreekbuis van Rabat Northafricapost.

De leningsovereenkomst werd eerder deze maand ondertekend door de minister van Economie en Financiën van Marokko, Mohamed Benchaaboun, en de algemeen directeur en voorzitter van de raad van bestuur van het fonds, Abderrahman ben Abdellah Al Hamidi.

De lening van AMF, suborganisatie van de Arabische Liga, is niet de eerste en zal zeker niet de laatste zijn dit jaar. Het regime heeft vorige maand de wet aangepast om meer te kunnen lenen. Binnen 1 maand tijd heeft het regime miljarden euro’s geleend en honderden miljoenen euro’s aan ‘donaties’ ontvangen.

Het regime van 1 van de rijkste monarchen ter wereld ligt onder zwaar economische en sociale druk. De zwakke economie van het koninkrijk is hard getroffen door de wereldwijde coronacrisis. Het regime is genoodzaakt miljarden euro’s te lenen om te voorkomen dat de wisselkoers van de dirham instort.

Onder de bevolking groeit de onvrede en frustratie met de dag. Het aantal protesten om voedsel te eisen groeit ook gestaag. De leningen en donaties zijn hard nodig om de druk op het regime tijdelijk te verlichten.

Lees ook:

Marokko leent ruim 2 miljard om Franse wapens te kopen

Protesten voor voedsel stijgen in het koninkrijk van Mohamed VI

Marokko bouwt waterpark voor kinderen in Suriname

Veertiger overlijdt in rij voor voedselpakket!