Arabische toeristen schieten bijna 1.500 vogels dood in Marrakech (video)

Een groep Arabische toeristen heeft binnen enkele uren 1.490 kwartels doodgeschoten in de regio rond Marrakech. Volgens één van de Arabische toeristen was dat enkel het resultaat van de ochtendjacht, waarmee hij aangeeft dat er meer jachtsessies zullen volgen met nog meer dieren als slachtoffer.

De video die de trotse Arabieren publiceerden zorgde voor veel woede onder de burgers. De nationale vereniging van jagers riep de bevoegde autoriteiten op om een onderzoek te starten naar deze slachting, meldt Achkayen.

Het is niet de eerste keer dat jagers uit het Midden-Oosten de woede van het volk op zich afroepen. Deze jagers lijken ongecontroleerd te mogen schieten op wilde dieren, vaak in afgelegen Amazightalige gebieden waar de lokale bevolking zichzelf niet eens mag beschermen tegen wilde zwijnen. Deze vormen namelijk een veiligheidsrisico voor de boeren en brengen schade aan de gewassen.

Burgers vrezen dat deze toeristen boven de wet staan en dat bij het Marokkaanse regime de wil niet bestaat om hiertegen op te treden omwille van de jaarlijkse ”donaties” die het regime krijgt vanuit het Midden Oosten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.