Arif deel uit een Andalusische republiek?

Pedro Ignacio Altamirano, de oprichter van de ‘Nacional Andalusa’, een Andalusische nationalistische socialistische politieke partij die naar de onafhankelijkheid van Andalusië streeft, onthulde in een uitzending van de Spaanse zender TV3 dat zijn partij van plan is een republiek te creëren die naast Andalusië ook de Portugese provincies Algarve en Alentejo omvat, evenals Arif aan de overkant van de Middellandse Zee.

Hoewel Arif geografisch gezien niet verbonden is met het Iberisch schiereiland, baseert Altamirano zijn project op aspecten die verband houden met cultuur, taal, keuken, poëzie en sociaal-culturele factoren. De aspiraties van de Andalusische politicus zullen geen oorzaak zijn van een oorlog tegen Marokko. Altamirano zei vorig jaar in een interview met dezelfde zender dat hij enkel zijn project deelt in het geval Andalusië onafhankelijk wordt.

Met betrekking tot Arif, dat onder bestuur valt van Rabat, zei Pedro Ignacio Altamirano: ‘Met alle gebeurtenissen in Arif, waar we een delegatie hebben, kijken de mensen ernaar uit om zich los te breken van Marokko en zich aan te sluiten bij Andalusië’.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.