Armen Temara de straat op om voedselpakketten te eisen

Inwoners van de krottenwijk ‘Jamaica’ in Temara zijn deze week de straat op te gaan om voedselpakketten te eisen, meldt het regimegezinde Achkayen.

De inwoners van de wijk die slechts 15 km verwijderd is van de hoofdstad Rabat zeggen dat ze geen koninklijke voedselpakketten kregen ondanks hun armoedig bestaan. Ze begrijpen niet waarom zij buiten gesloten werden en benadrukken dat ze lijden en elke vorm van hulp nodig hebben.

Activisten waarschuwen dat er in de toekomst meer van zulke protesten zullen plaatsvinden in verschillende steden. ‘Eerst gingen mensen de straat op voor werkgelegenheid en een waardig bestaan, nu gaan ze de straat op voor een voedselpakket van de koning’, aldus een van die activisten.

Adil Tchikito, voorzitter van een mensenrechtenorganisatie, zei dat dit het resultaat is van de staat die de mensen heeft doen wennen aan aalmoezen tijdens religieuze aangelegenheden. Tchikito waarschuwt ook dat deze voedselpakketten misbruikt kunnen worden voor politieke doelen.

Het ‘koninklijke voedselpakket’ bestaat uit: 10 kg meel, 1 kg tomatenpuree, 4 kg suiker, 5 liter plantaardige olie, 250 gram Groene thee, 1 kg spaghetti en 1 kg linzen. Het voedselpakket wordt jaarlijks gebruikt om de Allawitische koning te promoten. Grote aantallen ‘journalisten’ worden gemobiliseerd om de verdeling van de voedselpakketten uitbundig in de media te brengen. Daarbij wordt geen rekening gehouden met de waardigheid van de armen die volop in beeld komen terwijl ze de Allawiet Mohamed 6 verheerlijken.

Lees ook: Armen in Tanger misbruikt voor Allawitische propaganda (video)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.