Armoede dwingt Marokkaanse tot prostitutie en verkoop van haar baby’s (video)

Verschillende Marokkaanse kranten schreven vandaag over het verhaal van een prostituee dat voor velen als bizar zal klinken in de oren.

Het is het verhaal van de 30-jarige Dounia die samen met haar moeder in een tent woont in Douar El Barghouth in de stad Khemisset. De vrouw vertelde Hespress en andere media dat ze in het begin werkte als schoonmaakster bij verschillende families voor 50 dirham (+/-4.5 euro) per dag. Dat bedrag was echter niet genoeg om zichzelf en haar zieke moeder te onderhouden waarna ze de prostitutie inging.

Dounia zegt dat ondanks de pillen die ze slikt alsnog zwanger wordt. Bij de bevalling zoekt zij een familie die bereid is haar bevalling in het ziekenhuis te betalen en haar baby te kopen. Op deze manier heeft Dounia haar drie kinderen verkocht voor een nietszeggende prijs. Dounia wil vooral dat haar kinderen, wiens vaders niet bekend zijn, niet in armoede opgroeien. Ze voegt eraan toe dat ze elke keer enorm pijn lijdt wanneer ze afscheid neemt van haar baby’s.

Dounia is voor de vierde keer zwanger en zal binnenkort weer bevallen, als zij niet geholpen wordt zal zij weer opzoek gaan naar een familie die bereid is haar baby te kopen. De vrouw zegt dat zij en haar moeder het offerfeest niet hebben gevierd omdat ze geen geld hebben voor de aanschaf van een schaap.

De hoogzwangere vrouw zegt dat ze geen prostituee wil zijn en dat ze mensen zoekt die haar daarbij willen helpen. Dounia sloot af met: ”Ik doe een oproep aan de barmhartige mensen om mij uit de prostitutie te halen. Ik heb het niet vrijwillig gekozen en het enige wat ik wens is een waardig bestaan samen met mijn moeder, omwille van haar ik een gevaarlijk pad heb gekozen!”

Dounia is niet de enige vrouw die voor prostitutie kiest door armoede in het land dat geregeerd wordt door Mohamed VI die de titel ”leider der gelovigen” draagt en de bijnaam ”koning van de armen” kreeg. Dounia is wel een van de eersten die er openlijk over spreekt en hulp vraagt om een alternatief te vinden voor de armoede waar zij en miljoenen anderen mee kampen.

Het telefoonnummer van Dounia volgens de onderstaande video: 00212659366794

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.