Arrestatie moskeegangers in Fes na protest tegen normalisatie banden met Israël

Ooggetuigen hebben vandaag gemeld dat agenten in burger moskeegangers in een moskee in Fes hebben verdreven. De agenten grepen in nadat sommige moskeegangers leuzen begonnen te scanderen tegen de normalisatie van de banden met Israël.

Achkayen citeert een ooggetuige die zei: ‘gelijk nadat een moskeeganger ”Hasbunnallah wa ni’ma alwakeel (ALLAH IS ONS GENOEG EN HIJ IS EEN UITSTEKENDE BESCHERMER)! De normalisatie van de banden is verraad”, binnen de moskee Tajamouti in het centrum van de stad Fes, grepen agenten in burger in en begonnen met de arrestatie van degenen die probeerden te protesteren’.

Dezelfde ooggetuige vertelde Achkayen dat andere agenten de moskee hebben omsingeld en telefoons in beslag namen van degenen die de hun ingreep wilde filmen.

De berichten over deze ingreep gaan viraal op sociale media, volgens sommigen hebben de Marokkaanse veiligheidstroepen geweld ingezet tegen de betogers wat resulteerde in gewonden.

Gisteren maakte de Amerikaanse president Donald Trump dat Mohamed VI akkoord is gegaan met de normalisatie van de banden met Israël in ruil voor de Amerikaanse erkenning van de annexatie van de Westelijke Sahara door Rabat.