Artsen weigeren deelname aan klinische proeven Chinees coronavaccin

De uitnodiging van het medisch personeel door het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid om deel te nemen aan klinische proeven van een Chinees coronavaccin is afgewezen.

Volgens het regimegezinde Hespress hebben de artsen en verplegers de uitnodiging geweigerd omdat ze ‘momenteel druk zijn met de strijd om de pandemie het hoofd te bieden’ en ‘omdat het ministerie eerdere eisen van het medisch personeel heeft genegeerd’.

‘Het ministerie van Volksgezondheid heeft artsen en verplegers die in openbare ziekenhuizen werken opgeroepen om vrijwillig deel te nemen aan klinische proeven om de effectiviteit van een coronavaccin te testen, uitgevoerd in samenwerking met China, en benadrukt dat de vrijwilligers die deelnemen aan klinische proeven zullen worden beschermd door de wetten op dit gebied’, meldt Hespress.

Marokko zal deelnemen aan klinische proeven met een coronavaccin dat ontwikkeld is door de farmaceutische staatsgigant, China National Pharmaceutical Group (Sinopharm).

In dit verband werden donderdag twee overeenkomsten ondertekend tussen minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb en vertegenwoordigers van de Chinese biotechgroep in aanwezigheid van minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita.

‘In ruil voor zijn deelname aan de klinische proeven van het Chinese experimentele vaccin, zal Marokko een van de eerste landen zijn die voldoende vaccins zal ontvangen van China’, verzekerde Khalid Ait Taleb.

Op sociale media is er met kritiek gereageerd op het besluit van het regime om ‘burgers als proefkonijnen te gebruiken voor Chinese vaccins’.

Lees ook:

Families coronadoden in Tanger klagen over verwaarlozing en dodelijke vaccins (video’s)

Moeder smeekt dochter haar te redden uit ziekenhuis (video ondertiteld)

Marokkaanse gezondheidszorg staat op instorten

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.