Assabah bericht over incest zaken behandeld door de rechtbank van Fez

De Marokkaanse krant Assabah besteedde deze maand een artikel aan de incest zaken die de rechtbank van Fez behandelt of heeft behandeld.

De krant zegt dat de daders vaders, ooms en broers zijn en dat de slachtoffers dochters, nichten, zussen en moeders zijn. Assabah noemde voorbeelden van de zaken die voorgelegd werden aan de rechter.

De krant begon met de zaak van een vader die zich voordoet als een vrome moslim. Zijn slachtoffer is zijn minderjarige dochter die khimaar draagt en in zijn winkel werkt. De zaak van de man uit Âaouinate Hajjaj in Fez kwam aan het licht toen zijn dochter zwanger raakte. De vader probeerde tevergeefs van de zwangerschap af te komen. Zijn tweede vrouw diende een klacht in en de man zit vast in Bourkaiz in afwachting van de uitspraak van de rechtbank.

Voor hem behandelde de rechtbank de zaak van een andere vader die zijn jonge dochter seksueel zou hebben misbruikt. De vader, uit een bekende familie in Fez, werd vrijgesproken door de rechter.

Dezelfde rechtbank veroordeelde een slager tot vijf jaar gevangenisstraf. De vader werd aangeklaagd door zijn vrouw voor seksueel misbruik van zijn dochter en poging tot aanranding van een andere dochter. De vader werd veroordeeld nadat zijn dochter tegen hem getuigde.

De krant gaat verder en schrijft over een vader uit Ain Aicha, provincie Taounate, die zijn twee jonge dochters seksueel misbruikte. De zaak kwam aan het licht toen de vader een ander familielid wilde aanranden. Hierna betrapte zijn vrouw hem op heterdaad met hun dochter.

Assabah noemt ook een zaak waarin een vrouw uit Ben Debbab, wijk in Fez, haar echtgenoot heeft aangeklaagd voor de verkrachting van hun 7-jarige dochter.

De Marokkaanse krant bericht ook over een minderjarig meisje dat zwanger raakte door seks met haar broer. De zaak kwam aan het licht na een bezoek van het meisje aan het Ghassani-ziekenhuis in Fez. De broer werd gearresteerd ondanks pogingen van de moeder van de jongen en het meisje om het te ontkennen.

In het artikel van Assabah staat ook het verhaal van een moeder uit Zrizer, provincie Taounate, die seksueel misbruikt werd door haar eigen zoon. De dader gaf de moeder slaappillen waarna hij haar verkrachtte.

De krant bericht ook over een man uit de provincie Taounate die zijn schoonmoeder seksueel misbruikte.

Assabah berichtte evenals over de zaak van een oom uit Fez die zijn jonge nicht seksueel misbruikte. En sloot af met de zaak van een moeder uit de provincie Taounate die zwanger raakte van haar stiefzoon. De vrouw kreeg een baby die zij begroef in de veestal. De vrouw werd gearresteerd nadat een inwoner van het dorp, die van de relatie wist, de gendarme inlichtte.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.