Assabah: Meer bedelaars door de crisis

De Marokkaanse krant Assabah meldt dat ‘de intensiteit van bedelen’ toegenomen is in de straten van Marokkaanse steden, nadat hele gezinnen hun belangrijkste financiële inkomen verloren als gevolg van de coronamaatregelen.

Assabah zegt getuige te zijn van een opmerkelijke toename van het aantal bedelaars in de straten en steegjes van Casablanca, de economische hoofdstad van het koninkrijk van de multimiljardair Mohamed 6.

De Marokkaanse krant zegt dat een deel de traditionele manier van bedelen kiest door langs huizen te gaan en op deuren te kloppen terwijl hun kinderen om hulp vragen. De krant zegt ook dat een andere groep de sociale media gebruikt om hulp te vragen. Naast het gebruik van Facebook, Youtube en Instagram wordt ook Whatsapp gebruikt om berichten te versturen naar onbekenden.

Assabah zegt dat een deel van deze nieuwe bedelaars hun werk verloor nadat hun werkgever failliet ging of minder omzet maakte waardoor hij gedwongen werd een deel van de werknemers te ontslaan. De krant zegt dat dit een directe oorzaak is van de coronamaatregelen die een negatieve impact hadden op de economie en de werkgelegenheid.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.