AttijariWafa België in de problemen na uitlekken illegale praktijken

Vorige week moesten alle medewerkers van AttijariWafa bank in België zich melden bij een vergadering geleid door een directeur die speciaal uit Marokko over kwam. De reden was het lekken van gevoelige informatie naar Belgische autoriteiten.

Volgens onze bron gaat het om de illegale praktijken van de Marokkaanse bank. Zo zou de bank op een illegale manier geld van cliënten naar Marokko sturen. De bank zou ook grote sommen geld accepteren zonder vragen te stellen over de oorsprong ervan, wat de witwaspraktijken van de maffia in de hand speelt. De bank zou ook medewerkers met niet juiste papieren in dienst hebben.

De Marokkaanse bank zal voor deze wanpraktijken op een forse boete rekenen. Onze bron zegt dat de boete tussen de anderhalf en twee miljoen euro zal bedragen. Degenen die achter het lekken van deze informatie zitten, zijn volgens onze bronnen een groep Riffijnse activisten uit Nederland.

AttijariWafa Bank, waarvan de koninklijke holding SNI de grootste aandeelhouder is, zou ook te kampen hebben met gevolgen van de boycot, die na het geweld tegen de activisten in Arif, van kracht ging. Marokkanen die woedend zijn op het regime of mensen die simpelweg geen vertrouwen meer hebben in de Marokkaanse economie, sloten zich ook aan bij de boycot.

Door het slinkende klantenbestand is de Marokkaanse bank genoodzaakt om in de komende tijd twee filialen te sluiten en een deel van de werknemers te ontslaan.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.