Autonome Melilla viert Amazigh Nieuwjaar

La Viceconsejería del Mayor Fatima Mohamed Kaddur


Fatima Mohamed Kaddur heeft een deel van het programma voor de viering van Amazigh Nieuwjaar (Yennayer) voor dit jaar aangekondigd. De viering zal dit jaar simpel worden gehouden in verband met de coronamaatregelen.

De regering van de autonome Riffijnse stad zal op donderdag 13 januari een diner organiseren voor 200 ouderen van Melilla. Voor het diner krijgen de gasten informatie over het Amazigh Nieuwjaar en de viering ervan. De Riffijnse muziekband Inumazigh uit Catalonië is ingehuurd om voor muziek te zorgen.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur, Viering en Gelijkheid van Melilla riep dinsdag de inwoners op om initiatieven in te dienen ter viering van het Amazigh Nieuwjaar.

De deadline voor het indienen van aanvragen is tot en met 9 januari. De deadline geldt ook voor de Amazigh Poëziewedstrijd 2022.

‘Deze initiatieven dragen bij aan het levend houden van de Amazigh taal en cultuur, die niet alleen een identiteitscomponent is van Noord-Afrika, maar ook van Melilla’, schrijfft El Faro de Melilla.

Melilla, Algerije en de Amazigh gemeenten in Libië zijn de enigen in Noord-Afrika die het Amazigh Nieuwjaar officieel erkennen en vieren. Het Allawitisch regime weigert nog steeds het Amazigh Nieuwjaar te erkennen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.