Autoriteiten dreigen overbevolkt Quemado te sluiten

Quemado deze week

Marokkaanse ambtenaren en repressietroepen in Al Hoceima hebben vandaag een bezoek gebracht aan het strand Quemado in het centrum van de Riffijnse stad.

Daar riepen ze de Marokkaanse strandgangers op zich te verspreiden over de andere stranden van Al Hoceima. ‘Anders komt er een quotum voor Quemado’, aldus de autoriteiten.

De boodschap, in het Darija, was gericht aan de Marokkanen die naar Al Hoceima zijn gekomen. De autoriteiten noemden namen van andere stranden als alternatief voor Quemado.

In Al Hoceima heerst er een discussie over de overlast dat veroorzaakt wordt door een deel van deze bezoekers. Met name de zwervers en criminelen die voor overlast zorgen in de stad en toeristen en andere bezoekers wegjagen. De inwoners beschuldigen het regime van samenwerking met deze overlastveroorzakers.

Onlangs werd een vrouw in de stad Al Hoceima aangevallen door vier van deze ‘bezoekers’ die gewapend waren met machetes, ze wilden haar waarschijnlijk beroven. Omstanders konden de vrouw op tijd helpen en de politie werd ingeschakeld. De vier werden meegenomen naar het politiebureau, waar ze vervolgens vrijgelaten werden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.