Autoriteiten verruilen Amazigh namen onderwijsinstellingen voor Arabische namen

In Taghjijt, in de provincie Guelmim, zijn Amazigh namen van drie onderwijsinstellingen verwijderd en vervangen met Arabische namen.

Deze racistische daad was in opdracht van de Regionale Directie van Onderwijs in de regio Guelmim-Oued Noun, die eind mei opdracht gaf om de namen ‘Timolay’, ‘Axcel’ en ‘Amhairish’ te veranderen in ‘Ahmed Al-Heiba’, ‘Abdulrahman Al-Yousfi'(de beul van Hassan II) en ‘Annahda’.

Amazigh activisten en organisaties hebben deze racistische daad veroordeeld en benadrukken dat het tegen de grondwet is die de Amazigh taal sinds de protesten van 2011 erkent als officiële taal.

Het racistische Arabiseringsbeleid van het Marokkaanse regime gaat echter onverminderd door, ondanks de oproep van de Verenigde Naties een einde te maken aan de discriminatie van de Imazighen.

Eind vorige maand werd bekend dat een racistische Marokkaanse ambtenaar een pasgeboren baby weigerde te registreren vanwege haar Amazigh naam. Volgens de Marokkaanse racist is de Amazigh naam een ‘buitenlandse naam’.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.