Ayyacha boos op Marokkaan die over armoede sprak

© Instagram Oussama Copenhagen

De Italiaanse GO TV Canale sprak deze maand met de influencer Oussama Copenhagen die ruim een miljoen volgers heeft op Instagram.

Een van de onderwerpen die aan bod kwam was het leven van Oussama in Marokko voordat hij naar Italië vertrok.

De influencer sprak openhartig over de armoede in het Allawitisch koninkrijk. Oussama sprak onder meer over de honger van de armen die in krotten wonen.

Oussama werd na de uitzending massaal aangevallen door trollen van de Marokkaanse inlichtingendiensten, Marokkaanse fascisten en de media die gecontroleerd wordt door de staat.

Een deel van de Ayyacha en de Makhzen influencers die op de loonlijst staan van Rabat ontkennen de armoede niet maar nemen het Oussama kwalijk dat hij het naar buiten brengt. Volgens hen schaden de woorden van Oussama het imago van het koninkrijk van Mohamed 6 in het buitenland.

Aan de andere krant krijgt Oussama steun van activisten en armen die zeggen dat de armoede waar Oussama het over had de bittere waarheid is. Deze groep bekritiseren de Makhzen en de fascisten en vragen ze hen zorgen te maken over het leed van de armen in plaats van het imago van het regime.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.