Banque Populaire moet schadevergoeding betalen aan Riffijnse betoger

De Spaanse rechtbank in Madrid is tot het oordeel gekomen dat Banque Populaire Jaouad Ballahsan, filiaalmanager in Madrid, heeft ontslagen voor zijn deelname aan een demonstratie van de Riffijnse volksbeweging op 2 juni van vorig jaar.

Banque Chaabi in Spanje is veroordeeld wegens onrechtmatig ontslag van een werknemer en moet een vergoeding ter waarde van 6292 euro betalen voor de morele schade. Jaouad was niet de enige die werd ontslagen. Hanane Bijbij, een andere medewerkster werd drie dagen na haar deelname aan het protest ontslagen, aldus Eldiario.

De bank legt zich niet neer niet bij het besluit van de rechtbank en gaat in hoger beroep. Banque Chaabi liet weten dat het onderzoek naar Jaouad werd gestart wegens Facebookberichten als ”Rififjnen zijn geen Awbach/gespuis. Arif is niet separatistisch” en ”Zijn jullie een regering of een bende?”. De rechter twijfelt aan dit verhaal, volgens de rechter dateren de berichten van januari vorig jaar, terwijl het onderzoek werd gestart gelijk na zijn deelname aan de demonstratie in juni vorig jaar.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.