Bedrijven in Tanger discrimineren lokale arbeidskrachten

Gemeenteraadslid van Tanger, Hassan Belkhidar, sprak over de discriminatie van bedrijven in Tanger en een overheidsinstelling tegen de inwoners van de regio Al Hoceima-Tetouan-Tanger.

Hassan Belkhidar zei dat bestuurders van bedrijven in de industriële zones van Tanger eisen dat het ‘Agentschap voor de Bevordering van Werkgelegenheid en Vaardigheden’ (ANAPEC) werknemers aanbiedt van buiten de stad Tanger, en de regio over het algemeen. Belkhidar zei dat het ANAPEC, een openbare instelling, meegaat met de immorele en schandelijke discriminatie van die bedrijven.

De politicus zei dat het ANAPEC niet eens kijkt naar de cv’s die de lokale jongeren bij haar indienen. Belkhidar benadrukte dat de discriminatie ook terug te zien is in de samenstelling van het personeel van de grote bedrijven.

‘Ik volg dit onderwerp al 15 jaar en er zijn gevaarlijke gegevens. De lokale arbeidskrachten zijn het doelwit’, voegt hij eraan toe.

Het bericht van de gemeenteraadslid kreeg veel bijval van lezers die de discriminatie op de arbeidsmarkt bevestigen. Volgens officiële cijfers van de staat is het werkloosheidspercentage in de regio Al Hoceima-Tetouan-Tanger ruim tien procent.

Tanger is niet de enige provincie die last heeft van deze discriminatie. Ook andere provincies zoals Tetouan, Al Hoceima en Nador hebben last van discriminatie op de arbeidsmarkt.

Lees ook: Merendeel medewerkers Radisson Blu Resort Al Hoceima van buiten Arif

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.