Begrotingsplan 2019: Al Hoceima krijgt een nieuwe gevangenis

Het begrotingsplan voor 2019 bevat verschillende gevangenisprojecten die gerealiseerd zullen worden tussen 2019 en 2023. In dit kader zullen twee nieuwe gevangenissen worden gebouwd. Een in Al Hoceima, de hoofdstad van Arif en een andere in Laayoune, de hoofdstad van de Westelijke Sahara.

De nieuwe gevangenis in de Riffijnse provincie komt in de commune Ait Qamra, op een stuk grond dat eigendom was van Abdelkrim El Khattabi, de oprichter en president van Arif republiek. Het Directoraat-Generaal voor gevangenisbeheer en re-integratie benaderde Roqaya El Khattabi, die in Egypte verblijft, en kocht 60.929 vierkante meter voor een prijs van 200 dirham per vierkante meter. In totaal zal de deal Roqaya ruim een miljoen euro opbrengen.

In het begrotingsplan staat ook dat de Ain Sbaa-gevangenis (Oukkacha) in Casablanca, die ruim 1.100 gedetineerden telt, verplaatst zal worden naar een andere locatie. In 2019 zal het Het Directoraat-Generaal voor gevangenisbeheer en re-integratie 500 nieuwe banen erbij krijgen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.