Begrotingstekort Marokko eind 2020 was ruim 9 miljard dollar

Het Marokkaanse ministerie van Financiën meldt dat het begrotingstekort eind vorig jaar 82,4 miljard dirham (9,23 miljard dollar) bedroeg. Het tekort vormt ​​7,6% van het bbp van het land.

Het ministerie maakte deze cijfers bekend in haar rapport over “SITUATION DES CHARGES ET RESSOURCES DU TRESOR A FIN DECEMBRE 2020“, dat gisteren werd gepubliceerd.

Volgens het rapport “leed de Marokkaanse economie aan een ongekende schok als gevolg van de preventieve maatregelen en beperkingen die werden genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, wat leidde tot een abrupte stopzetting van de economische activiteit”.

Het rapport zegt dat de staat verliezen leed op het gebied van niet-belastinginkomsten, met name innovatieve financiering (minus 11,5 miljard dirham), en inkomsten en producten uit de verkoop van activa van openbare instellingen en ondernemingen (minus 5 miljard dirham).

Het rapport en Hespress zeggen dat deze verliezen gedeeltelijk gecompenseerd werden door de stijging van ‘hulp en donaties’ (plus 5,6 miljard dirham).

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.