Behoeftige vrouwen de straat op om hulp te eisen! (video)

Afgelopen zondag zijn behoeftige vrouwen de straat opgegaan in Ain Itti in Marrakech om voedselpakketten op te eisen, meldt Achkayen.
Het protest liep door de verschillende straten van Ain Itti en eindigde als een sit-in voor het gebouw van de lokale autoriteiten. De vrouwen, die hun inkomstenbron kwijt zijn geraakt door de lockdown, eisten hun aandeel van de voedselpakketten.

Het is niet het eerste protest om voedselpakketten te eisen in het koninkrijk van de Allawiet Mohamed VI. Armen in heel het land beschuldigen het regime de voedselpakketten te verdelen onder haar eigen ambtenaren, hun families en lokale aanhangers.

De filmers van zulke protesten riskeren een gevangenisstraf plus een geldboete. Het regime heeft onder meer een filmer van geweld van repressietroepen tegen een minderjarige gearresteerd evenals de filmer van een protest die voedselpakketten eiste.

Activisten zeggen dat het regime zulke video’s bestrijdt omdat die de realiteit laten zien en daarmee de propaganda van de staatsmedia tegenwerken. Volgens de activisten gebruikt het regime de coronacrisis om af te rekenen met elke vorm van kritiek.