Belgen vieren annexatie W. Sahara in Brussel

Marokkaanse Belgen hebben afgelopen vrijdag de annexatie van de Westelijke Sahara gevierd bij een feest georganiseerd door de Marokkaanse ambassade te Brussel.

Bij de ceremonie werden ook drie Marokkanen die in België wonen geëerd voor hun deelname aan de ‘Groene Mars’, aldus Nadorcity die het bericht overnam van het Marokkaanse persbureau Maghreb Arabe Presse (MAP).

Een van de deelnemers, Mohamed El Filali, zei tegen het nieuwsagentschap dat deze gebeurtenis in zijn geheugen gegrift zal blijven staan en dat patriottisme en onvoorwaardelijke liefde voor Marokko de reden waren van zijn deelname aan de ‘Groene Mars’.

De Marokkaanse ambassadeur in België en Luxemburg, Mohamed Aamir, verwelkomde de aanwezigen met een toespraak waarin hij opriep om de Marokkanen te mobiliseren om de ’territoriale eenheid’ van het koninkrijk te verdedigen.

In de toespraak van de Marokkaanse consul in Brussel zei Abderrahman Fayad dat de annexatie van de Westelijke Sahara een bron van trots is voor de Marokkanen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.