Belgen willen lichaam en ziel opofferen voor Allawitische expansiedrift

De lange arm van Rabat in België heeft zondag in Antwerpen de ‘Groene Mars’ gevierd. De viering werd geleid door de Ambassadeur van Marokko in België, Mohamed Ameur, en de Consul-Generaal van het Koninkrijk in Antwerpen, Brahim Rizki.

‘Tijdens deze viering bevestigden verschillende leden van de Marokkaanse gemeenschap in Antwerpen, van alle leeftijdscategorieën, hun niet-aflatende verbondenheid met het moederland en hun voortdurende steun voor zijn rechtvaardige doelen. Met hún betrokkenheid herhaalt de gemeenschap zijn bereidheid om de territoriale integriteit van het Koninkrijk met lichaam en ziel te verdedigen’, schrijft het Marokkaanse staatspersbureau Maghreb Arabe Presse (MAP).

Volgens het persbureau was het doel van de viering de indoctrinatie van de jongere generaties. De Marokkaanse ambassadeur Ameur verklaarde aan MAP dat deze viering vele betekenissen heeft, vooral omdat honderden leden van de Marokkaanse gemeenschap van verschillende generaties hieraan deelnamen. Op de foto die het persbureau publiceerde zijn echter alleen consulaatmedewerkers en hun kinderen te zien.

Mohamed Ameur zei ook dat ‘de aanwezigheid van grote aantallen Antwerpse Marokkanen, jong en oud, bij deze ceremonie een boodschap met een sterke symbolische lading vormt. Het bewijst de onwankelbare verbondenheid van de leden van de Marokkaanse gemeenschap, alle generaties samen, aan eenheid, veiligheid en stabiliteit in hun land van herkomst, onder de wijze leiding van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI’.

De Marokkaanse ambassade besteedde een aanzienlijk budget aan het organiseren van verschillende evenementen en het inhuren van diverse groepen en figuren. Toch viel de komst behoorlijk tegen. Behalve het personeel van de ambassade en het consulaat en enkele Marokkaanse fascisten was er totaal geen aandacht voor de evenementen van de ambassade, zoals te zien is in een video van de ambassade die afgesloten werd met ‘leve de (Marokkaanse) koning en dood aan degenen die hem verraden’.

Riffijnse Antwerpenaren, met wie Arif News gesproken heeft, vrezen dat een Vlaamse voetbalvereniging kinderen heeft misbruikt voor propaganda doelen door een buitenlands regime.

De Marokkaanse ambassadeur die tegen de Marokkaanse pers zegt dat Belgische staatsburgers bereid zijn te sterven voor de expansiedrift van de Marokkaanse koning, zei vier weken geleden tegen de Belgische media dat “Marokko geen verborgen agenda heeft rond de Marokkaanse gemeenschap in België”. “Marokko wil de integratie intensief begeleiden en de keuze van mensen respecteren. Op vele domeinen hebben we een uitstekende samenwerking met de Belgische autoriteiten”, zei Ameur tegen VRT. Dit was zijn antwoord op de reportage van VRT over hoe de lange arm van Rabat via religieuze instellingen zoals moskeeën zich actief bemoeit met Belgische soevereine zaken.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.