België arresteert Belgische Marokkaan na informatie van inlichtingendiensten Marokko

De Belgische politie heeft een Belg van Marokkaanse afkomst gearresteerd nadat het informatie kreeg van de Marokkaanse inlichtingendiensten. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de voorbereiding van terroristische aanslagen tegen buitenlanders, ambtenaren en militairen in Marokko.

Volgens de Marokkaanse inlichtingendiensten had de 27-jarige Abdellah El Beljiki contact met een extremist die onlangs werd gearresteerd in de omgeving van Tata. Bij deze operatie zou de Makhzen informatie hebben gevonden en bewijzen van de betrokkenheid van de Marokkaanse Belg.

Abdellah El Beljiki zou geld hebben overgemaakt naar de man in Tata. Volgens de Marokkaanse antiterreurpolitie was dat geld bedoeld voor de aankoop van producten die nodig zijn voor de productie van explosieven.

De Marokkaanse inlichtingendiensten in België liggen al een tijd onder druk. België maakt het steeds moeilijker voor Marokkaanse spionnen om vrijelijk te opereren. Critici zien deze actie van Marokko dan ook als poging van Rabat om de Belgen te overtuigen van het belang van samenwerking. De Makhzen hoopt op deze manier weer vrij te kunnen bewegen en de moskeeën in België weer te controleren.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.