België is favoriete bestemming voor Riffijnse vluchtelingen

In de afgelopen weken zijn al honderden Riffijnse vluchtelingen gearriveerd in België, met name Brussel en Antwerpen. Deze twee steden gelden als de meest favoriete bestemmingen voor de Riffijnse vluchtelingen in heel Europa. De meeste Riffijnen die de Middellandse Zee oversteken naar Spanje zien dit land enkel als tussenstop. De overgrote meerderheid reist door naar de noordelijke Europese landen, met name België.

Het onderstaand plaatje is een oproep op een van de bekendste accounts dat over de Riffijnse volksbeweging bericht. In de tekst wordt gezegd dat er Riffijnen zijn in Barcelona die lift nodig hebben naar Brussel. In bussen en treinen is de controle, vooral in Frankrijk, scherp. Daarom kiezen vele Riffijnse migranten ervoor om in auto’s te reizen. Deze oproep is bedoeld voor iedereen die een auto heeft om een lift te geven aan een van de vele groepjes Riffijnse migranten in Spanje.

Anders dan buurland Nederland koos België vanaf het begin om te zwijgen over de mensenrechtenschendingen in Arif. Een insider heeft Arif News verteld dat de Marokkaanse ambassade in Brussel zich bemoeide met Belgische politiek . Er was een motie in de maak om de situatie in Arif te bespreken in het Belgische Parlement, maar na de bemoeienis van de Marokkaanse ambassade trokken verschillende partijen zich terug. De Marokkaanse repressie in Arif is de directe oorzaak van de vlucht van duizenden Riffijnen richting Europa.

Lees ook: Migratiestroom richting Spanje breekt alle records

Wij keken de dood in de ogen!

20 Riffijnen en twee 7-jarige kinderen verdronken in zee