België verkiest economische belangen boven het welzijn van haar burgers

Vrijdag jl. is er een sit-in georganiseerd voor het gebouw van het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken te Brussel. De Riffijnse activisten willen hiermee aandacht vragen voor de Belgische staatsburger de heer Wafi Kajoua die sinds 10 juni jl. onschuldig in de gevangenis verblijft te Nador, Marokko voor zijn deelname aan activisme te België.

Tijdens de sit-in te 16:30 uur mochten twee van de betogers het gebouw in om een brief te overhandigen aan de heer Raoul Delcorde. Aan het begin van het gesprek heeft de heer Raoul Delcorde (België) verteld dat hij verantwoordelijk is voor de relaties met het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Lid van de organisatie Anzuf, de heer Mustafa Ouarghi was gisterenmiddag een van de gespreksvoerders met de Belgische functionaris.

Tijdens het gesprek vroeg de heer Raoul Delcorde aan de Riffijnse activisten “of ze de zaak van Wafi Kaouja konden uitstellen, omdat er in november a.s. een Belgische handelsmissie naar Marokko is gepland”, liet Mustafa Ouarghi weten. De Riffijnse activist vindt het zorgelijk dat België de economische belangen kiest boven het welzijn van haar Belgische staatsburger die tot op heden aan zijn lot is overgelaten.

Mustafa Ouarghi vond het opvallend dat ”de heer Raoul Delcorde het Marokkaanse regime verdedigde alsof hij zelf voor het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken werkte en niet voor de Belgische”.

Op 30 augustus jl. stuurde ArifNews e-mailberichten met vragen aan de Belgische minister van Buitenlandse Zaken en aan de Belgische ambassadeur te Rabat over de situatie van de heer Wafi Kajoua. Tot op heden hebben wij nog geen reactie noch een ontvangstbevestiging mogen ontvangen van deze twee overheidsinstanties.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.