Belgische actie tegen Chaabi Bank kwam na een tip uit Nederland

Afgelopen dinsdag viel de Belgische politie de kantoren van Chaabi Bank in Antwerpen en Brussel binnen. Speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP) Brussel voerden er een huiszoeking uit in opdracht van het federale parket. De politie nam documenten in beslag en volgens Marokkaanse media zijn ook de managers van de filialen gearresteerd.

De Belgische politie en de Marokkaanse bank willen niks kwijt over de reden van de huiszoekingen. Arif News heeft echter informatie gekregen uit zeer betrouwbare bronnen dat de Belgische politie in actie kwam nadat het informatie kreeg van de Nederlandsche Bank (DNB).

De centrale bank van Nederland kreeg deze informatie van Riffijnse activisten in Nederland. Een van deze activisten zei tegen Arif News dat zij documenten wisten te bemachtigen met gevoelige informatie over de Marokkaanse banken in Nederland en België. De documenten, met daarin bewijzen van de illegale praktijken van de Chaabi Bank, werden overhandigd aan de centrale bank van Nederland.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.