Belgische politici: Marokkaanse ambassadeur wil ons beïnvloeden

Freedom & Human Rights Organisation (FHRO) organiseerde gisteren een gespreksavond met verschillende politici en activisten in Antwerpen. Het onderwerp van de avond was de Riffijnse kwestie, het was zeer nodig gezien de grote opkomst en de enorme betrokkenheid van het publiek in hun interactie met de aanwezige politici.

Opmerkelijk was dat alle drie politici die het publiek toespraken toegaven dat de Marokkaanse ambassadeur keer op keer hun standpunt betreft de Riffijnse kwestie probeert te beïnvloeden.

Wouter van Besien (Groen) heeft zelfs gezegd dat verschillende Belgische politieke partijen een motie, om het geweld tegen de burgers in Arif te veroordelen, terugtrokken nadat zij gebeld werden door de Marokkaanse ambassade in België.

Kathleen van Brempt (sp.a) en Bart Staes (Groen) bevestigden nogmaals hun steun aan de Riffijnse zaak en benadrukten dat de pogingen van de Marokkaanse ambassadeur hun standpunt niet zal veranderen zolang de situatie in Arif niet daadwerkelijk verbetert.

De interactie tussen de politici en het publiek was rijkelijk en de emoties liepen soms wat hoog op. Volgens FHRO is dat enkel een bewijs dat de kwestie enorm speelt onder de Riffijnse gemeenschap in België en elders en dat mensen dringende oplossingen willen voor onder meer de Marokkaanse intimidaties aan het adres van de activisten hier in Europa.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.