Belgische vrijwilligsters in Marokko met onthoofding bedreigd!

Vorige week gingen foto’s van Belgische vrijwilligsters die helpen een weg aan te leggen in een arm Amazigh gebied in de buurt van Taroudant viraal op social media.

Het merendeel van het volk was dankbaar voor deze vrijwilligsters en tegelijkertijd uitte het kritiek op het regime dat deze gebieden heeft verwaarloosd en wacht op buitenlandse vrijwilligers om infrastructuur aan te leggen.

Niet iedereen was echter positief over actie. De Belgische vrijwilligsters kregen kritiek vanuit de extremisten omdat ze zich ”niet deftig hebben gekleed”! Zonder 1 woord kritiek te uiten op het regime dat deze gebieden heeft verwaarloosd!

Een van deze islamisten postte een bericht op Facebook waarin hij de Belgen vraagt ”de islamitische identiteit van de Marokkanen te respecteren en kleren aan te trekken”. Hij voegde eraan toe dat ”het werk wat ze verrichten niet voor vrouwen is bedoeld maar voor mannen en dat hun actie een provocatie is” (zie screenshot onderaan).

Onder zijn post reageerde een leraar uit Ksar Kbir met: ”Je hebt gelijk, deze moeten onthoofd worden om een les te zijn voor iedereen die de grens van ons geloof overtreedt” (zie screenshot onderaan).

De media heeft dit opgepikt en de screenshots van de reacties van de leraar gingen viraal. Vandaag werd bekend dat de 26-jarige extremist is gearresteerd en dat zijn computer en telefoon in beslag zijn genomen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.