Benatia beticht critici van ‘verdeeldheid zaaien’

De Marokkaanse voetballer Benatia heeft eindelijk gereageerd op de kritiek die hij kreeg nadat hij Munir El Haddadi en zijn Amazigh vlag wegknipte uit een foto. Benatia werd gevraagd uitleg te geven over waarom hij de Riffijnse speler en zijn Amazigh vlag weg heeft geknipt.

De Marokkaan reageerde op de kritiek door zijn critici te beschuldigen van het welbekende ‘verdeeldheid zaaien’. Op de vraag waarom hij de moeite nam om Munir en de vlag weg te knippen heeft hij niet gereageerd. Volgens Benatia zijn degenen die zijn racistische daad jegens de Imazighen hebben aangekaart bezig met ‘verdeeldheid zaaien’. Hij vroeg deze mensen te gaan werken of buiten te spelen met hun kinderen.

De reactie van Benatia werd verwelkomd door Marokkaanse en pan-Arabische fascisten die tegen elke vorm van uiting van de Amazigh identiteit zijn.

Racisme jegens de Imazighen is niet nieuw in het Noord-Afrikaanse land. De VN riep het Marokkaanse regime op om daar een einde aan te maken. Ook in de voetbalwereld is dit racisme niet nieuw. Musatafa Hajji heeft een keer openlijk gesproken over hoe de verarabiseerde Marokkanen hem discrimineerden omdat hij een Amazigh is.

Lees ook: Riffijnenhater Adil Ramzi wil dat Ihattaren voor Marokko uitkomt