Benjamin Netanyahu viert Allawitisch Troonfeest

In de Israëlische stad Dimona werd vandaag het Allawitisch Troonfeest gevierd, aldus Israelische en Marokkaanse media, waaronder de spreekbuis van Rabat Le360. De viering werd uitgezonden op de Israëlische televisie I24.

Verschillende Israëlische politici namen deel aan de viering van het Allawitisch Troonfeest in Israël, waaronder de voormalige Israëlische premier Benyamin Netanyahu. Mohamed 6 werd vertegenwoordigd door Abderrahim Bayoud, hoofd van het Marokkaanse verbindingsbureau in Tel Aviv, evenals Jacky Kadoch, voorzitter van de joodse gemeenschap in Marrakech en Safi.

Het feest moest laten zien ”hoe geweldig de Allawieten zijn en hoe hecht de banden zijn tussen de Israëliërs en de Allawitische monarchen”. Mohamed 5 werd gepresenteerd als de beschermheer van de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog en de concentratiekampen die in het Allawitische koninkrijk waren werden genegeerd.

De viering van het Allawitisch Troonfeest in Israël komt enkele maanden na de bekendmaking van de banden tussen Rabat en Tel Aviv en enkele dagen na de start van directe vluchten tussen het koninkrijk van Mohamed 6 en Israël.

Lees ook: ‘Palestijnse Verzetscomités’ haalt uit naar Mohamed 6

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.