Berichten over beëindiging hongerstaking

Een betrouwbare bron heeft gemeld dat de Riffijnse politieke gevangenen  in de gevangenissen Tanger 2 in Tanger en Ras Lma in Fes hun hongerstaking hebben beëindigd nadat het gevangeniswezen hun eisen nakwam.

De dringende eis van de Riffijnse politieke gevangenen was dat zij verzameld werden in een afdeling. Het Marokkaanse gevangeniswezen had de politieke gevangenen verspreid over verschillende gevangenissen in verschillende steden. Binnen de gevangenis werden de politieke gevangenen verspreid en geplaatst met misdadigers. De activisten van de Riffijnse volksbeweging moeten de cel delen met onder meer moordenaars en verkrachters.

 

Wij zullen dit bericht zsm updaten.

Update 23:49: Wail El Asrihi, de jongere broer van Mohamed El Asrihi meldt: Abdelali Houdoe heeft gebeld en gezegd dat zij de hongerstaking hebben beëindigd.

Update 00:10: Advocaat Mohamed Aghennaj meldt dat de gedetineerden van de Riffijnse volksbeweging hun hongerstaking hebben beëindigd nadat het gevangeniswezen hun eis om ze te verzamelen heeft ingewilligd.
De gedetineerden van de volksbeweging in de gevangenissen van Fes, Tanger en Tetouan zullen samengebracht worden in de gevangenis Selouane in de provincie Nador.

Update 00:24: De politieke gevangene El Habib El Hannoudi heeft zijn vrouw gebeld en het volgende gemeld:

Een delegatie uit Rabat heeft urenlang onderhandeld met de Riffijnse politieke gevangenen in Tanger 2 om hun hongerstaking te beëindigen. Uiteindelijk ging de delegatie akkoord om een deel van de eisen na te komen in ruil voor de beëindiging van de hongerstaking. De eerste eis die ingewilligd zal worden is de verzameling van de Riffijnse politieke gevangenen in 1 gevangenis.

Hierna mochten zij bellen naar Nasser Zefzafi die zich bevindt in de gevangenis Ras Lma in Fes. Nadat iedereen akkoord ging werd besloten om de hongerstaking te beëindigen.

Update 00:27: Het is tot nu toe niet duidelijk of Rabie Ablak zijn hongerstaking heeft beëindigd of niet.

Update 00:29: Mohamed El Asrihi die opgenomen is in een ziekenhuis in Tanger heeft zijn hongerstaking beëindigd.

Update 01:00: Mohamed Jelloul heeft een paar minuten geleden zijn moeder gebeld en gezegd dat alle Riffijnse politieke gevangenen hun hongerstaking hebben beëindigd behalve Rabie Ablak. Jelloul zegt dat Rabie morgen pas zal stoppen. De Riffijn bedankt iedereen die hun strijd steunde!

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.