Bestuurslid moskee in België: ‘wie niet betaalt hoeft niet te komen bidden’

Een video van een bestuurslid van een moskee in België gaat sinds enkele dagen viraal op sociale media. In de video zegt de man dat wie het Taraweeh-gebed wil verrichten in de moskee 100 euro moet betalen, het vrijdaggebed in de moskee kost volgens hem 50 euro. ‘Wie dat geld niet bij zich heeft hoeft niet te komen en ons hoofdpijn te bezorgen’, voegt de man toe. Het bericht werd ook opgepikt door de Marokkaanse media waaronder Nadorcity en Rue20 die beweerden dat het ging om een moskee in Spanje.

De man zegt dat het geld dat betaald moet worden afgetrokken wordt van de jaarlijkse contributie van de leden. ‘Wie geen lid is en de moskee niet wil helpen hoeft niet te komen’, aldus het bestuurslid.

De man legt het besluit uit: ‘het geld is bedoeld om de uitgaven van de moskee te bekostigen, het moet niet negatief opgevat worden maar men moet het zien als handel met Allah en Ramadan is een mooie maand om hassanaats te verdienen’.

 

De man heeft een tweede video opgenomen waarin hij meer uitleg geeft. Hij zegt dat het gaat om de Badr moskee in Halerbeke, België.  Volgens hem is de video uitgelekt van een whatsapp groep van het moskeebestuur. Hij zegt dat de eerste video zijn voorstel was om de schulden van de moskee af te betalen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.