Binnenkort Amerikaans kippenvlees op de Marokkaanse markt

De Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en de Amerikaanse minister van landbouw Sonny Perdue hebben op 7 augustus aangekondigd dat de regering van Marokko heeft ingestemd met het voor het eerst toestaan ​​van commerciële import van Amerikaans vlees en producten van pluimvee in Marokko.

“Het bestuur van Trump blijft prioriteit geven aan het openen van nieuwe markten voor Amerikaanse landbouwproducten. Deze nieuwe toegang tot de Marokkaanse markt is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat Amerikaanse boeren en veeboeren hun export kunnen blijven uitbreiden”, aldus Robert Lighthizer.

Minister van Landbouw Sonny Perdue zei het volgende: “Het openen van nieuwe markten voor Amerikaans pluimvee en andere landbouwproducten is een topprioriteit. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer de Marokkaanse bevolking een voorproefje krijgt van Amerikaans pluimvee, ze er meer van zullen willen hebben”. De minister benadrukte dat de producten die in Marokko worden geïmporteerd “veilig, gezond en erg lekker” zijn, aldus Wisconsin State Farmer.

De Verenigde Staten zijn ’s werelds op een na grootste exporteur van pluimvee, met een wereldwijde verkoop van 4,3 miljard dollar vorig jaar. De Amerikanen schatten in dat de Marokkaanse markt goed zal zijn voor 10 miljoen dollar in eerste instantie, met kans op verdere groei in de toekomst.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.