Bizar: operatiekamer 24 uur inactief door vechtpartij verpleegsters

De directie van het Ibn Tofail-ziekenhuis in Marrakesh heeft de operaties in de afdeling Orthopedie 24 uur lang stopgezet na een vechtpartij tussen twee verpleegsters in een operatiekamer.

Patiënten die naar het ziekenhuis kwamen voor een operatie werden teruggestuurd. Een van de patiënten lag al in de operatiekamer toen hij te horen kreeg dat de operatie niet meer door ging.

Marokkaanse media melden dat dit niet de eerste keer is dat de operaties stop worden gezet als gevolg van vechtpartijen tussen voornamelijk verplegers. De ziekenhuisdirectie wordt beschuldigd van wanbeheer.

De patiënten die de volledige kosten van hun operaties dragen, te beginnen met de aankoop van de operatiedraad, zijn de dupe van het ruziënde personeel en het wanbeheer van de directie. Deze patiënten moeten vaak onderaan beginnen op de lange wachtlijsten van de Marokkaanse ziekenhuizen.

De familie van de patiënt die al in de operatiekamer was maar naar huis werd gestuurd heeft een klacht ingediend bij de minister van Volksgezondheid, Khaled Ait Taleb, de regionale afgevaardigde van het ministerie van Volksgezondheid en de directeur van het ziekenhuis. De familie neemt de ziekenhuisdirectie verantwoordelijk voor eventuele verslechtering van de toestand van hun familielid.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.