Boekpresentatie ‘Popular Hirak Rif’ – Ooggetuige van een volksopstand

Achraf Bellaali, burgerjournalist, activist én voorzitter van UNESCO Rif, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan zijn fotoboek ‘Popular Hirak Rif’. Het boek bevat een verzameling foto’s die hij op zijn facebookpagina publiceerde én foto’s die nog niet eerder zijn gepubliceerd.

Popular Hirak Rif is een ooggetuige-verslag van de Riffijnse volksopstand . Het boek neemt je mee naar de gebeurtenissen van 30 oktober 2016, de dag van de begrafenis van Mohsin Fikri, tot aan 19 oktober 2017, toen kinderen van de gevangen activisten een campagne leidden. In dat hele jaar heeft Achraf, ondanks de vele bedreigingen en het lastigvallen van de autoriteiten, zoveel mogelijk de volksopstand in al haar facetten in beeld gebracht. Het resultaat is een indrukwekkend boek met prachtige foto’s.

In het boek staan ook de eisen van de Riffijnse volksbeweging én een lijst van politieke gevangenen, geregistreerd tot en met 30 november 2017.

Achraf Bellaali zal deze avond een presentatie geven over zijn boek. Daarnaast is er ook een veelzijdig programma. Meer informatie over het programma zal later volgen.

Na afloop is er bij een drankje en hapje gelegenheid om het boek aan te schaffen en te laten signeren.

Wanneer: Zaterdag 3 november 2018 tussen 18:30 en 21:30
Waar: Migratie Museum. Hoge Zand 42, 2512 EM Den Haag
Presentatie: Rachid Benhammou