Bourita tegen AIPAC: Marokko gaat tot het uiterst in de relatie met Israël en Iran is de vijand (video)

In een live gesprek met de president van ‘American Israël Public Affairs Committee’ (AIPAC), Betsy Berns Corn, zei de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita dat de relatie tussen de joden en de Allawitische monarchen eeuwenoud is.

Betsy en Bourita spraken over Marokko als een Arabische staat met een Arabische populatie, zonder enige rekening te houden met de oorspronkelijke Amazigh inwoners wiens bestaan en identiteit vernietigd worden door de Marokkaanse staat en zijn bondgenoten.

Bourita deed zijn uiterste best om in de smaak te vallen bij Amerika’s pro-Israël lobby. Rabat ziet het als de enige kans om de Amerikaanse erkenning van de bezetting van de Westelijke Sahara door de Allawieten te behouden.

Om zijn doel te bereiken schroomde de Marokkaanse minister niet om te liegen. Hij sprak hoe de Allawiet Mohamed 5 de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog verdedigde en negeert daarmee de concentratiekampen die in het Allawitische koninkrijk waren en vele joden het leven kostten.

Nasser Bourita zei dat het besluit van Marokko om de banden met Israël te versterken niet opportunistisch is maar voortkomt uit overtuiging. De minister zei ook dat de deal met Israël gesteund wordt door het Marokkaanse volk en niet alleen het regime.

Over de toekomst van de banden tussen Rabat en Tel Aviv zei Nasser Bourita ‘only the sky is the limit’. De Marokkaan benadrukte dat Mohamed 6 oprecht is in zijn relatie met Israël en dat zij tot het uiterst willen gaan in deze band met de Israëlische staat.

Nasser Bourita viel ook Iran aan om een gemeenschappelijke vijand te creëren. Volgens de Marokkaan is Iran schuldig aan het destabiliseren van Noord- en West-Afrika. Bourita zei ook dat Iran Marokko bedreigt door de Westelijke Sahara te bewapenen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.