Britse gescheiden van haar adoptiekind door noodtoestand Marokko

Idris & Tasneem voor de lockdown

Een bezorgde Engelse moeder is een petitie gestart waarin ze Marokko oproept haar binnen te laten om herenigd te worden met haar geadopteerde baby.

Vorig jaar werkte de Engelse Tasneem Suleman zeven weken als vrijwilliger bij een weeshuis in Marokko waar ze Idris leerde kennen.
De baby was zes dagen oud toen hij opgenomen werd in het weeshuis van Rita Zniber Foundation in Meknes.

In februari heeft Tasneem, drie maanden nadat ze de baby Idris voor het eerst zag, officieel geadopteerd. Zij begon het proces om hem een visum voor het Verenigd Koninkrijk te krijgen.

Ze vloog om werkredenen terug naar het Verenigd Koninkrijk en was van plan om twee weken later terug te keren naar Marokko om haar zoon op te halen, maar het land ging op 15 maart op slot vanwege het coronavirus.

Bijna zes maanden later wacht Tasneem nog steeds op toelating tot het land, zodat ze haar kind kan zien. “Ik heb geduldig gewacht tot Marokko weer opengaat, zodat ik herenigd kan worden met mijn zoon”, schreef ze in een petitie van Change.org.

Het besluit van Marokko om het luchtruim te sluiten betekent dat niemand het land kan binnenkomen, behalve staatsburgers.

‘Zes maanden zijn verstreken (dat is de helft van zijn leven) en in deze tijd hebben we zijn eerste verjaardag, Moederdag, Ramadan en offerfeest gemist’, Schrijft Tasneem die eraan toevoegde dat ‘elke dag dat voorbij gaat zonder dat we herenigd zijn erg moeilijk is, vooral omdat er tekenen van ontwikkelingsachterstand zichtbaar worden.”

Tasneem vervolgde: ‘Het krijgen van mijn eerste kind zou de meest ongelooflijke ervaring van mijn leven moeten zijn, maar niet weten wanneer we herenigd zullen worden of wanneer ik hem naar het VK kan brengen, maakt me misselijk van zorgen.’

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei: ‘We steunen een Britse vrouw die naar Marokko wil terugkeren en werken samen met de lokale autoriteiten om ervoor te zorgen dat ze verenigd kan worden met haar adoptiekind’, meldt Daily Mirror.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.